söndag 6 februari 2011

Reccept på Macarons!

Skulle ju lägga in recceptet!
Receptet ger
30 st
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
120 g äggvita
35 g socker
150 g malen mandel
150 g florsocker
150 g socker till sockerlag
50 g vatten till sockerlag
Gör så här
Mal mandeln fint. Väg upp 150 gram på en köksvåg. Blanda mandel och florsocker i en bunke. Rör i 60 gram äggvita i mandel och florsockerblandningen. Tillsätt eventuellt valfri färg.

Vispa upp 60 gram äggvita till ett mjukt skum och tillsätt 35 gram socker under vispning.

Blanda socker och vatten till sockerlagen i en liten kastrull. Sätt plattan på hög värme och koka upp. Koka tills temperaturen når 118 grader på en godistermometer. Under vispning på låg fart, häll sockerlagen i marängsmeten. Vispa marängen på hög fart tills den kallnat helt och blivit glansig.

Vänd i marängen i mandelblandningen och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Var försiktig så du inte mixar för mycket, smeten ska vara trögflytande.

Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små klickar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör klickarna stora som 5-kronor ungefär. Om smeten lämnar små toppar från spritsen, slå plåten mot bordet några gånger så slätar den till sig.

Grädda i ca 10- 15 minuter i mitten av ugnen i 160 grader. Dra av bakplåtspappret från plåten och låt dem svalna. Lossa dem sedan försiktigt från pappret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar